*

NVB waarschuwt voor phishing-berichten

Nu Nederland zich steeds bewuster wordt van SEPA, grijpen cybercriminelen de kans om op dit onderwerp in te spelen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarschuwt deze week voor phishing-mails, zo is te lezen op de website van Security.nl:

In de mail wordt de ontvanger gevraagd om door te klikken naar een valse website of een document te openen. Dit zou bijvoorbeeld nodig zijn om de ontvanger over te kunnen zetten op IBAN.

Phishing is een vorm van internetfraude die erop is gericht om mensen naar een valse website te lokken (vaak een kopie van een bestaande website) waarna ze moeten inloggen met hun bankgegevens. Cybercriminelen zijn al langer actief in de bankwereld: zo worden consumenten regelmatig benaderd met nep-emails van banken, waarin ze het verzoek krijgen om in te loggen op internetbankieren om gegevens te verifiëren.

Ook voor deze oproep geldt dat banken nooit een dergelijk verzoek zouden sturen, zo waarschuwt de NVB:

“Voorkom schade en verwijder deze zogeheten phishingmails dan ook direct, ook uit de prullenbak van uw computer. Klik dus geen links aan en open ook geen bijlagen.”

Dit bericht is gepost in Actueel en getagd als , , , , , .

Reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*