*

UWV vervult voortrekkersrol en is al over op SEPA

Alle verandering is moeilijk. Maar als iemand het voortouw neemt en laat zien dat het wel degelijk mogelijk is, kan dat de drempel voor anderen lager maken.

Voor de overgang naar SEPA speelt UWV zo’n voortrekkersrol. Als eerste grote organisatie in Nederland maakt het UWV vanaf deze maand alleen nog maar gebruik van IBAN als rekeningnummer. Niet onterecht dat Frank Elderson, directeur van De Nederlandsche Bank en voorzitter van het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS), UWV een voorbeeld noemt voor andere bedrijven: “We kunnen de ervaring van UWV goed benutten in het vervolg van het migratietraject.”

José Lazersom van de Raad van Bestuur van UWV waarschuwt organisaties die al te licht denken over SEPA: “Het lijkt een relatief kleine technische aanpassing, een langer rekeningnummer, maar het is een organisatorisch complexe verandering.”

Het traject heeft anderhalf jaar geduurd bij UWV: precies net zo lang als ons nog rest voor de invoering van SEPA op 1 februari 2014. Als dat geen reden is om te beginnen…

Het persbericht van DNB is hier te vinden.

 

Dit bericht is gepost in Actueel en getagd als , , , , .

Reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*